Fortjent sejr

Skrevet d. 18-04-2015

Den gule fare fra AC Horsens var i de første 15 minutter af fredags kamp til fare for de gule fra Skive IK. Herefter fik SIK´erne sig kæmpet tilbage i kampen og så sig sidenhen groft sagt ikke tilbage. At gæsternes målmand Frederik Rønnow kort inde i anden halvleg blev sendt direkte i bad, gjorde ikke arbejdet sværere for et godt spillende hjemmehold.

Inden aftens opgør havde gæsternes træner Bo Henriksen meldt ud, at han forudså en meget svær kamp mod et Skive-hold ”der er dygtige til de ting, de er bedst til. Taktisk er de velfunderede og godt forberedte, og de arbejder som en enhed for hinanden”. Og denne forudsigelse endte Bo Henriksen med at få ret i. Dog var det gæsterne fra AC Horsens, der kom klart bedst fra start.

For allerede efter to minutter var det kun en klasseredning fra Daniel Krog, som forhindrede Kjartan Finnbogason i at bringe gæsterne i foran. Og inden uret på SPARNORD Arena havde rundet tre minutter havde gæsterne allerede haft tre hjørnespark.

Det første kvarter var nærmest med gæsterne i total dominans. En sidste øjebliks tackling af Mikkel Cramer forhindrede Jude Nworuh i at omsætte en kontra til scoring og sidenhen var islandske Finnborgason endnu engang tæt på, da han fra tæt hold flugtede lige over mål.

Men stille og roligt fik SIK’erne sig arbejdet tilbage i kampen. Og første varsel om bedre tider kom efter godt tyve minutters spil, da en SIK-kontra via Jesper Henriksen endte hos Danilo Arrieta, hvis afslutning dog gik forbi mål. Få minutter senere fiskede John Dyring bolden fra gæsternes Troels Kløve, men anførerens afslutning fra kanten af straffesparksfeltet sneg sig lige forbi.

Med ti minutter til pausen kom så aftenens første mål. Jesper Nielsen slog fra midterlinien en perfekt aflevering frem mod Danilo Arrieta. Og den lille chilener nærmest sugede afleveringen til sig og omsatte iskoldt til 1-0.

Få minutter senere var Ayinde Lawal meget tæt på at smække 2-0 ind fra kanten af feltet, men Frederik Rønnow fik viftet afslutningen til hjørnespark. Kort efter blev Lawal udskiftet til fordel for Jeff Mensah – et tidligt gult kort til ”Lawie” gjorde, at cheftræner Jakob Michelsen valgte udskiftningen.

Kort efter pausen kom gæsternes keeper atter i fokus. Mikkel Jespersen sendte Danilo Arrieta afsted i dybden. Jaget af to Horsens-forsvarer tog Arrieta driblingen ind i feltet, hvor han blev væltet omkuld af en fremstormende Frederik Rønnow. Straffespark og rødt kort til Rønnow var dommen fra aftens dommer Michael V. Jensen. Straffesparket omsatte Mikkel Jespersen sikkert til 2-0.

Med en mand i overtal og foran 2-0 styrede SIK-mandskabet stensikkert sejren i land. Og da Michael Byskov med sin første scoring for SIK med godt tyve igen øgede til 3-0 var det for gæsterne mest et spørgsmål om at få ”sat en prop i”.

Mulighederne for at øge føringen yderligere var der for Skive-mandskabet. Tættest på var Jesper Henriksen, men indskiftede Aleksandar Stankovic i Horsens-målet fik med det yderste af fingrene reddet til hjørnespark.

Storspil af Daniel Krog i målet i de første 15-20 minutter og stenhårdt arbejde af et hold, der arbejdede som en enhed fik vendt kampen til Skives fordel og tre fortjente point blev tilføjet pointregnskabet. Næste opgave for de gule er på fredag, hvor HB Køge gæster fort SPAR NORD Arena.

Kampfakta:

Skive IK - AC Horsens 3-0 (1-0)

Målscorere:

35. min. 1-0 Danilo Arrieta

53. min. 2-0 Mikkel Jespersen, straffespark

67. min. 3-0 Michael Byskov

Startopstilling:

Daniel Krog, Jesper Nielsen, Jakob Andersen, Jens Berthel Askou, Mikkel Cramer, John Dyring, Ayinde Lawal, Michael Byskov, Jesper Henriksen, Mikkel Jespersen, Danilo Arrieta

Udskiftninger:

43. min. Jeff Mensah afløser Ayinde Lawal

74. min. Victor Nielsen afløser Jakob Andersen

80. min. Kristian Nielsen afløser Danilo Arrieta

Udvisning:

AC Horsens: Frederik Rønnow

Advarsler:

Skive: Ayinde Lawal, Mikkel Jespersen

AC Horsens: ingen

Tilskuertal: 764

Dommer: Michael V. Jensen

Skrevet af: Lars Vernegaard

Fotos: Worm Photo

Sponsorer
Næste hjemmekamp

SPAR NORD ARENA
   Søndag den 11. marts 2018
kl. 13:45

VS

 

 

 Kampsponsor:

   
Boldsponsorer: 


Cateringpartner:

 
Kaffesponsor:

     

 

SIK menu