På langtur til klub med store ambitioner!

Skrevet d. 14-03-2017 21:23:29

Efter en forrygende start på forårssæsonen med to sejre og skes points på kontoen, skal Skive IK på søndag på langtur til en klub, hvor en kok, en komiker og en tidligere landsholdsspiller for et par år siden gik sammen med det formål at få deres barndomsklub på landkortet og gerne op i toppen af dansk fodbold.

Med en pose penge i hånden lancerede de deres ambition om, at Nykøbing FC skal i superligaen senest i 2020. Trods de mange penge og store ambitioner, må vi desværre nok konstatere, at Skive på nuværende tidspunkt med 12 kampe tilbage står med langt bedre muligheder for at få opfyldt ambitionen om at overleve i 1. Division, end falstringerne gør deres ambitioner om yderligere avancement.

Det var kendis-kokken Claus Meyer, komikeren og skuespilleren Mick Øgendahl og den tidligere landsholdspiller Claus Jensen med 47 landskampe og mere end 200 kampe i den engelske Premier League for Bolton, Charlton og Fulham på CV’et, der i 2015 gik sammen for at skabe noget stort på Sydhavsøerne.

Klubberne B 1901 og B 1921 blev i 1994 fusioneret til Nykøbing Falster Alliancen, 11 år senere blev klubnavnet ændret til Lolland-Falster Alliancen og efter det nye kapital-indskud til Nykøbing FC.

Skive har ikke de bedste erfaringer fra Nykøbing F. I efteråret fik Skive en slem rundbarbering med et nederlag på 0-4 og det var indledningen på en forfærdelig stime, der resulterede i tre nederlag og en samlet negativ målscore på 1-13.

Der er løbet meget vand i åen siden og indtil videre er Skive med i den sjove ende af tabellen, mens Nykøbing FC frister en tilværelse i den nedre halvdel. Falstringerne har indledt forårssæsonen med en sejr over HB Køge på 1-0 i sæsondebuten og et klaret nederlagt på 0-3 til FC Helsingør i søndags, hvor Skive derimod kan fremvise to sejre, 2-0 over Vejle og 1-0 over AB.

En af de nye profiler hos Nykøbing FC er en 22-årige amerikanske højreback Chris Thorsheim, som klubben har hentet i Middelfart i vinterpausen, og han har været med i de to første kampe og han debuterede forleden med 90 minutter i 1-0-sejren over HB Køge søndag.
- Nykøbing har adskillige erfarne spillere, som har spillet både i udlandet og i Superligaen. Det er virkelig nyttigt med de fyre i truppen, som man kan lære meget af dem. Overraskende nok, er de ikke de mest højlydte spillere, men de leder ved at være gode eksempler og de mest respekterede i truppen. De trækker mig til side og giver små råd gennem træningerne, som hjælper mig til at tilpasse taktikken, siger Thorsheim til Bold.dk og fremhæver Anders Due:
- Due er en af de fyre, der leder ved at være et godt eksempel. Han er utrolig teknisk, har en fantastisk venstrefod og spark. Jeg kan godt forstå, han har spillet på så højt et niveau gennem sin karriere. Jeg lærer meget af ham til både træning og i kampe.
- Jeg vægter som spiller holdets succes over min egen. Min primære mål i Nykøbing er at gøre alt for at hjælpe klubben op i Superligaen, siger Thorsheim og lever dermed op til det mål, som de tre kendte investorer har sat for klubben på Sydhavsøerne.

Søndag den 7. maj 2017
kl. 13.45