Kom så Skive!!!

Skrevet d. 21-04-2017 16:52:51

Skive skal væk fra sidstepladsen

Mange vil sikkert straks sige - hvad er det dog for noget vrøvl.

Skive IK er på en historisk fornem andenplads i NordicBet-Ligaen inden søndagens kamp på Spar Nord Arena mod HB Køge med kampstart kl. 13.45.

Vi er glade og stolte over den flotte placering i pointtabellen, men når vi kaster i blik på tilskuer-statistikken for klubberne i landets næstbedste liga må vi konstatere, at Skive IK er på en lidet flatterende sidsteplads. Selv det suveræne bundhold i rækken, AB, har haft flere tilskuere end Skive.

Skive har haft 19.400 tilskuere til sæsonens 26 kampe og det giver et gennemsnit på 746 tilskuere pr. kamp. Desværre viser statistikken også, at Skive har kunnet samle væsentlig flere tilskuere på udebane end hjemme på Spar Nord Arena. På hjemmebane har der været 7247 tilskuere eller 604 tilskuere pr. kamp, mens der på udebane har 12.153 tilskuere eller 868 pr. kamp.

Det langt bedste publikumshold i NordicBet-ligaen er Vejle med et totalt tilskuertal på 34.063 og et gennemsnit på 1310 tilskuere pr. kamp.

De unge drenge på Skives førstehold fortjener, at der er kommer mange flere tilskuere på Spar Nord Arena og vi har bedt Skive Folkeblads chefredaktør Ole Dall om at komme med et bud på, hvordan vi bliver flere på lægterne på stadion. Ole Dall er inkarneret Celtic-fan og har mange gange været blandt de mere end 60.000 tilskuere, der kan presses ind på Celtic Park i Glasgow. Chefredaktøren er efter eget udsagn også en særdeles farlig angriber på Skive IKs veteranhold, og han er fast tilskuer til ligaholdets hjemmekampe og har flere gange på Skive Folkeblads vegne været initiativtager til busture til lokalopgøret mod Viborg.

Haven må vente: SIK spiller jo!

Sådan lyder det klare budskab fra Ole Dall, som fortsætter:

- Skive IK står med en historisk chance for at komme i Superligaen, men alligevel kniber det med at få tilskuertallet banket op. Helt ærligt: Haven må vente, når SIK spiller hjemme. Der er brug for opbakning, og det er faktisk festligt at se fodbold live.

- Det betyder noget for en by, om der er sportslig og kulturel succes. Skive-egnen er ved at blive et stærkt sportsområde. I håndbold og fodbold er vi godt med, og der er succes med trav, atletik, surf og sejlsport, cykelløb, taekwondo og andet. Og spørg bare i Hobro, om det betyder noget for en by at kommer i Superligaen? Det betyder vildt meget. Hobro blev et eventyr hele landet talte om – også selvom der senere fulgte nedrykning – og nu er Hobro så i øvrigt igen bejler til Superligaen.

- Hvis nu alle trofaste SIK-tilskuere fik lokket bare én person med til kamp, så ville vi pludselig have over 1500 tilskuere til de afgørende kampe. Det er nu, det gælder! Tænk hvor vildt, hvis SkiveIK fik to playoff-kampe om en Superligaplads mod AGF, Esbjerg – eller Viborg….

- - Og tænk lige, hvis vi rykkede op og i næste sæson kan byde velkommen til besøg af FCK, Brøndby, AAB og F.C. Midtjylland med videre. Det ville da være herligt.

- Spillere, trænerstab, ledelse, sponsorer og tilskuere skal trække sammen. Fremad. Lige nu kan det konstateres, at det unge Skive-hold har klaret sig langt over forventning. Det bør belønnes med langt flere tilskuere på hjemmebanen. Haven løber ingen vegne. Nu er det støtte til Skive IK det gælder.

Så lad os sammen sørge for at få flere folk på stadion, lyder den helt klare opfordring fra chefredaktøren på egnens avis, Ole Dall fra Skive Folkeblad.

Sponsorer
Næste hjemmekamp

SPAR NORD ARENA
   Søndag den 11. marts 2018
kl. 13:45

VS

 

 

 Kampsponsor:

   
Boldsponsorer: 


Cateringpartner:

 
Kaffesponsor:

     

 

SIK menu