Formandens kommentar til DBUs afgørelse

Formandens kommentar til DBUs afgørelse DBUs licensklagenæv...
Skrevet d. 25-05-2013

Formandens kommentar til DBUs afgørelse

DBUs licensklagenævn har nu truffet en afgørelse i den såkaldte "Hjørring-sag." En ret overraskende afgørelse. Klageinstansen indleder med at fastslå, at licensudvalgets afgørelse var rigtig. Derefter lader man klageren, der allerede har oversiddet alle frister, få lov til under klagesagens behandling at fremskaffe tilsagn om yderligere kapitaltilførsel. På basis af tilsagn om indskud - og ikke på basis af reelle betalinger - ændrer man derefter afgørelsen, og lader Hjørring fortsætte i 1. division, "under forudsætning af" at kapitalen faktisk fremskaffes.

Der indrømmes altså en ny mulighed for at fremskaffe den manglende kapital - nu - uden nogen ultimo frist. Ingen ved hvornår Hjørring - i modsætning til alle andre - nu skal opfylde reglerne. Der åbner sig det scenarium, at man, når der er spillet mange kampe i efteråret, ser, at Hjørring ikke har opfyldt sin plan, og derfor - med DBUs velsignelse har spillet ulovligt, nemlig uden at opfylde de kapitalkrav, øvrige klubber følger. På det tidpunkt må DBU tage Hjørring ud af turneringen, og så har man igen ved skrivebordet ødelagt en sportslig afvikling af turneringen.
Hvis man ville have givet Hjørring en chance, burde der være givet en kort tidsfrist til dokumentation af, at financieringsplanen var opfyldt - og hvis ikke, måtte pladsen i 1. division overlades til Skive, der modsat Hjørring har gennemført turningen efter reglerne.
Ved at gøre vold på sine egne regler - i strid med sit eget licensudvalg - har licensklagenævnet favoriseret snyderne på de lovlydige klubbers bekostning. Det er vist det der kaldes," at skyde sig selv - og licensreglerne - i foden.
Afgørelsen er endelig. SIK må tage den til efterretning. Det er nu vi i SIK-familien, venner og sponsorer skal vise, hvilket stof vi er lavet af. Skal vi falde sammen og gå i opløsning, eller skal vi stå sammen - skulder ved skulder, og komme videre. Der forhåbentlig ingen, der er i tvivl!

Skive er fortsat på vej !!!

Jeppe L. Jepsen

Formand SIK Elite A/S