Det tog lidt tid

Det tog lidt tid Men sikker og fortjent sejr Med aftenens si...
Skrevet d. 09-05-2014

Det tog lidt tid Men sikker og fortjent sejr

Med aftenens sikre og fortjente 3-0 sejr over Middelfart vil Skive IK i den kommende uge kunne notere endnu en par linjer i klubbens historiebog. Næste fredag - den 16. maj - er det nøjagtigt ét år siden det seneste nederlag til klubbens bedste mandskab. Og i skrivende stund har holdet nu vundet atten kampe i træk.

At SIKerne i den sidste ende stod som vinder af opgøret mod Middelfart kan der ikke indvendes noget i mod. Der gik dog det meste af en halvleg inden spillet for alvor "sad". Men da først Anders Hostrup kort før pausen bragte de gule i front gik gassen af aftenens gæster, og i de sidste femogfyrre minutter havde gæsterne deres første chance med tre minutter igen, da Jesper Nielsen sløsede med en tilbagelægning til Daniel Krog i Skive-målet.

På forhånd havde cheftræner Jakob Michelsen meldt ud, at han forudså et underholdende opgør mod et Middelfart-hold, som er kendt for at spille frisk frem ad banen. Og gæsterne spillede så længe kræfterne rakte ganske fint med. Og efter et kvarter fik de en gylden mulighed for at bringe sig i front. Et sløset udført Skive-hjørnespark åbnede op for en kontramulighed. Men trods fire mod én formåede gæsterne ikke at udnytte situationen, og efter et langt og godt returløb fik Mikkel Jespersen reddet kastanjerne ud af ilden. Og blot fem minutter senere måtte Daniel Krog ud i fuld længde for at redde et flot langskud fra Middelfarts Nikolaj Kristensen til hjørnespark.

Mikkel Jespersen var manden bag de to første Skive-scoringer. Først spillede han ping pong med Anders Hostrup i optakten til Hostrup sæsonscoring nummer toogtyve. Og senere satte han Jesper Henriksen op til 2-0 scoringen, som definitivt fjernede det sidste håb hos gæsterne og de knap tyve medrejsende fans om at få point med hjem fra SPAR NORD Arena denne fredag aften.

At der gik det meste af første halvleg inden kampens første scoring faldt skyldes ikke, at chancerne ikke var der. Allerede efter ni minutter var Anders Hostrup og Mikkel Jespersen alene igennem, men gæsternes Lucas Harder fik blokeret i sidste øjeblik. Senere spillede Anders Hostrup 1-2 med Nicolas Bøgild, men en god redning af Nikolaj Christensen i Middelfart-målet forhindrede Hostrup i scoring. Og med godt fem minutter til pausen var et hårdt fladt indlæg fra Mikkel Cramer tæt på at blive snittet i kassen en Middelfart-forsvarer.

Efter pausen stod der Skive på så at sige alt. Allerede efter fem minutter var John Dyring tæt på at heade hjemmeholdet på 2-0. Og sidenhen var Mikkel Jespersen tæt på at omsætte Nicolas Bøgilds indlæg fra venstre. Kampens sidste scoring blev sat ind af samme Bøgild, da han headede Kristian Nielsens indlæg fra venstre side i kassen. I slutminutter bød såvel Jesper Thor Larsen som Christian Andreasen ind med kvalificerede afslutninger, men altså uden held.

Næste opgave for SIKerne er udekamp næste lørdag mod Jammerbugt FC. Kan de gule snuppe den nittende sejr i træk i Jetsmark kan dette meget vel være stedet, hvor oprykningen endegyldigt sikres.

Kampfakta:

Skive IK - Middelfart G &BK 3-0 (1-0)

Målscorere:

44. min. 1-0 Anders Hostrup

64. min. 2-0 Jesper Henriksen

76. min. 3-0 Nicolas Bøgild

Startopstilling:

Daniel Krog, Mikkel Cramer, Jakob Andersen, Jesper Nielsen, Mads Nørby, Kristian Nielsen, John Dyring, Mikkel Jespersen, Jesper Henriksen, Nicolas Bøgild, Anders Hostrup

Udskiftninger:

73. min. Christian Andreasen afløser Anders Hostrup