Cheftræneren har ordet

Cheftræneren har ordet Forårets første betydende kamp står f...
Skrevet d. 27-03-2014

Cheftræneren har ordet

Forårets første betydende kamp står for døren. Om mindre end 48 timer fløjter dommer Henrik Mortensen opgøret på SPAR NORD Arena mod FC Sydvest i gang. Vor nye cheftræner Jakob Michelsen har haft under to uger sammen med truppen og blot været med til én træningskamp - fredagens sejr i Kolding.

Vi har inden forårspremien bedt Jakob om en kommentar til det forestående forår og naturligvis også til hans første par uger i Skive: -Først og fremmest er det dejligt, at det endelig er tid til igen at spille "rigtige" fodboldkampe om point. Og hvilken spændende forårssæson vi går i møde. Efter halvandet år i udlandet har jeg nu været cheftræner i Skive IK i tolv dage. Og jeg må sige, at jeg allerede er meget begejstret for klubben. Der er virkelig gode rammer i klubben - helt nyt klubhus og dertilhørende faciliteter, to lækre kunstgræsbaner og fem ugentlige træningspas inkl. dobbelttræning om onsdagen for A-truppen. Det har været en fornøjelse at møde så mange nye hårdtarbejdende, ambitiøse og behagelige mennesker i og omkring Skive IK. Jeg er meget tilfreds med den seriøse og ambitiøse indstilling, der hersker i såvel bestyrelsen samt den daglige ledelse, og som er med til at gøre det muligt at drive et fodboldhold som dette.

Det faktum, at tiden med truppen hidtil har været meget begrænset, giver på ingen måder grund til bekymring hos cheftræneren: - Spillerne har været gode til at tage de små nye input, jeg er kommet med til sig, selvom vi selvfølgelig vil forsøge at bevare spillestilen fra efteråret og holde fast i de mange gode ting derfra. Jeg vil i den forbindelse gerne sige, at jeg er meget tilfreds med, at hele staben fra efteråret stadig er at finde omkring holdet inklusive min forgænger Claus Madsen og assistenttræner Michael Henriksen. At have to så kompetente trænere, der kender holdet ned i mindste detalje med omkring holdet, er i den grad med til at lette overgangen fra én cheftræner til en anden. Og forhåbentlig kan vi sammen fortsætte de flotte resultater fra efteråret, selvom det bestemt ikke bliver nemt i et forår, hvor holdene traditionelt er mere lige. Men tager vi én kamp af gangen og arbejder seriøst i dagligdagen, så har vi gode chancer for at lykkedes.

Jakob Michelsen er helt på det rene med, at der såvel lokalt som nationalt ikke tales om, hvis Skive rykker op, men snarere når Skive rykker op. Dette giver naturligvis et vist pres på både træner og ikke mindste spillere: - Stemningen i truppen er god og drengene glæder sig til det spændende forår, hvor klubbens målsætning naturligt nok er at rykke tilbage til en historisk stærk NordicBet Liga. Men vi er kun halvvejs i 2. division vest. Og vi kan bestemt ikke klage over udgangspunktet. Men der er ingen tvivl om, at der venter holdet en mental udfordring af de store i dette forår. For hele byen snakker om, at oprykningen allerede er hjemme efter det gode efterår. Det er et farligt scenarie, og vi må derfor bevare begge ben på jorden, arbejde seriøst og tage en kamp af gangen, for der er lang vej igen. Og som jeg tidligere har udtalt, er der indtil videre ikke nogen, som er rykket op, fordi de lå nummer ét ved vinterpausen. Men vi skal også huske på, at det er et privilegium, at så mange mennesker følger med i, hvad vi laver og har store forventninger til os. Så det er med at glæde sig over opmærksomheden og arbejde seriøst i dagligdagen. Samtidig skal vi ud og spille med stor selvtillid, for vi har et godt hold. Vi er meget bevidste om vores situation. Ingen tvivl om at der vil komme bump på vejen, men vi har stor tro på tingene og glæder os til at komme i gang. Jeg er overbevist om, at vi er i stand til at